Lowcarb špenát se špekem, rajčaty a mozzarellou
K mozzarelle jen rajčata? Zkuste špenát na smetaně s rajčátky a špekem :)
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
mražený špenát listový, řezaný | 170 g |
slanina anglická | 50 g |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka | 60 g |
olej řepkový | 10 g |
rajčata cherry | 50 g |
cibule | 0,5 kusu |
sůl | 2 špetky |
mozzarella | 125 g |
olivový olej | 1 lžíce |
ořechy vlašské | 20 g |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Mražený špenát lehce podlijeme vodou a necháme na pánvi dusit, dokud nezměkne. Osolíme.
-
Zvlášť na oleji opražíme slaninu a cibulku, přidáme rajčata, lehce orestujeme, aby pustila šťávu, a přidáme změklý špenát. Nakonec podlijeme smetanou a necháme chvilku probublat.
-
Připravenou směs dáme na talíř, vedle přidáme mozzarellu, posypeme ji oříšky o polijeme olivovým olejem. Přidáme sůl a bylinky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů