Lowcarb špenát se špekem, rajčaty a mozzarellou

Jídelní plán

K mozzarelle jen rajčata? Zkuste špenát na smetaně s rajčátky a špekem :)

Lowcarb špenát se špekem,  rajčaty a mozzarellou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
mražený špenát listový, řezaný 170 g
slanina anglická 50 g
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 60 g
olej řepkový 10 g
rajčata cherry 50 g
cibule 0,5 kusu
sůl 2 špetky
mozzarella 125 g
olivový olej 1 lžíce
ořechy vlašské 20 g
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Mražený špenát lehce podlijeme vodou a necháme na pánvi dusit, dokud nezměkne. Osolíme.

  2. Zvlášť na oleji opražíme slaninu a cibulku, přidáme rajčata, lehce orestujeme, aby pustila šťávu, a přidáme změklý špenát. Nakonec podlijeme smetanou a necháme chvilku probublat.

  3. Připravenou směs dáme na talíř, vedle přidáme mozzarellu, posypeme ji oříšky o polijeme olivovým olejem. Přidáme sůl a bylinky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů