K mozzarelle jen rajčata? Zkuste špenát na smetaně s rajčátky a špekem :)
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Špenátová směs | |
---|---|
mražený špenát listový, řezaný 170 g |
170 g |
50 g |
50 g |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 60 g |
60 g |
10 g |
10 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 špetky |
2 špetky |
Mozzarella | |
125 g |
125 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Mražený špenát lehce podlijeme vodou a necháme na pánvi dusit, dokud nezměkne. Osolíme.
-
Zvlášť na oleji opražíme slaninu a cibulku, přidáme rajčata, lehce orestujeme, aby pustila šťávu, a přidáme změklý špenát. Nakonec podlijeme smetanou a necháme chvilku probublat.
-
Připravenou směs dáme na talíř, vedle přidáme mozzarellu, posypeme ji oříšky o polijeme olivovým olejem. Přidáme sůl a bylinky.
Makronutrienty
14%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 894 kJ | 4 837 kJ |
Kalorická hodnota | 214 kcal | 1 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,21 g
1,76 g |
22,8 g
9,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,421 SVJ | 2,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
6,8 g |
103 g
36,8 g |
Bílkoviny | 7,62 g | 41,2 g |
Sůl | 0,984 g | 5,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů