Lowcarb skořicové cuketové řezy se svěžím citrónovým krémem a křupavými lískovými oříšky
Úžasný nízkosacharidový dezert, lehký a lahodný. Děkujeme Martině Vyšínové za recept, sledujte ji na: IG @lowcarbdezerty
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
citrón | 0,5 kusu |
mandlová mouka | 85 g |
prášek proteinový, vanilka | 10 g |
skořice mletá | 5 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 6 g |
cuketa | 280 g |
ořechy lískové | 30 g |
zakysaná smetana | 200 g |
bílý jogurt smetanový | 200 g |
prášek proteinový, vanilka | 25 g |
citrón | 0,5 kusu |
želatina | 5 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 20 ml |
Postup přípravy
-
3 vejce špetka soli erythritol dle chuti šťáva a kůra z 1/2 citronu Vyšlehej do husté bílé pěny, pak přidej 85g mandlové mouky 10g vanilkového proteinu 5g skořice 6g PDP Jemně smíchej a nakonec samozřejmě.. 280g nahrubo strouhané cukety 30g neloupaných lískových oříšků pokrájených na 1/4 Peč na 180°C 30-35 min.
-
Vše na krém smíchej, nakonec bohatě popraš skořicí. Dej vychladit. Nás si tento jednoduchý řez získal svou svěžestí a vůní štrůdlu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů