Úžasný nízkosacharidový dezert, lehký a lahodný.
Děkujeme Martině Vyšínové za recept, sledujte ji na:
IG @lowcarbdezerty
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Piškot | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
4 lžičky |
4 lžičky |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
85 g |
85 g |
10 g |
10 g |
5 g |
5 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g |
6 g |
nahrubo strouhaná 280 g |
280 g |
neloupaných lískových oříšků pokrájených na 1/4 30 g |
30 g |
Krém | |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
25 g |
25 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
5 g |
5 g |
20 ml |
20 ml |
Postup přípravy
-
3 vejce
špetka soli
erythritol dle chuti
šťáva a kůra z 1/2 citronu
Vyšlehej do husté bílé pěny, pak přidej
85g mandlové mouky
10g vanilkového proteinu
5g skořice
6g PDP
Jemně smíchej a nakonec samozřejmě..
280g nahrubo strouhané cukety
30g neloupaných lískových oříšků pokrájených na 1/4
Peč na 180°C 30-35 min.
-
Vše na krém smíchej, nakonec bohatě popraš skořicí. Dej vychladit.
Nás si tento jednoduchý řez získal svou svěžestí a vůní štrůdlu.
Makronutrienty
20%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 837 kJ | 777 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 186 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,22 g
1,92 g |
5,77 g
1,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,622 SVJ | 0,577 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,3 g
4,03 g |
15,1 g
3,74 g |
Bílkoviny | 9,24 g | 8,58 g |
Sůl | 0,354 g | 0,328 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů