Lowcarb semínkový chléb
Jednoduchý nízkosacharidový chléb
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarela | 125 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
psylium | 1 lžíce |
mandlová mouka | 2 lžíce |
slunečnicová semínka | 3 lžíce |
lněné semínko | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
dýňová semínka | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozmixuji mozzarelu a vejce, pak přidávám suché přísady. Nechám 10 minut odpočinout, pak ve formě na chleba peču na 180° C cca 1 hodinu. Jednotlivé suroviny lze nahradit podle možností, například místo mandlové mouky používám občas mouku z lískových ořechů. Povrch často posypu sezamovými semínky.
-
Chlebík je dost sytý, takže vydrží dost dlouho. Aby se mi nezkazil, nakrájím jen na plátky a zamrazím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů