Lowcarb semínkový chléb

Jana H

Jednoduchý nízkosacharidový chléb

Lowcarb semínkový chléb

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mozzarela 125 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
psylium 1 lžíce
mandlová mouka 2 lžíce
slunečnicová semínka 3 lžíce
lněné semínko 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
dýňová semínka 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Rozmixuji mozzarelu a vejce, pak přidávám suché přísady. Nechám 10 minut odpočinout, pak ve formě na chleba peču na 180° C cca 1 hodinu. Jednotlivé suroviny lze nahradit podle možností, například místo mandlové mouky používám občas mouku z lískových ořechů. Povrch často posypu sezamovými semínky.

  2. Chlebík je dost sytý, takže vydrží dost dlouho. Aby se mi nezkazil, nakrájím jen na plátky a zamrazím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů