LowCarb SALKO

Jídelní plán

Zdravější nízkosacharidová (LC) verze oblíbeného Salka. Použijte jako běžné Salko, čili do krémů, na pohár, nebonařeďte rumem a máte vaječný koňak:)

LowCarb SALKO

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
smetana ke šlehání, šlehačka 500 ml
xylitol, cukr březový 100 g
máslo čerstvé 30 g

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience přivést k varu (nepřilnavá pánev), pak maličko snížit plamen, vařit do zhoustnutí. Po celou dobu vaření míchat, ze začátku méně, na konci opravdu stále. Při konzistenci husté kaše přelít do připravené sklenice (po chladnutí ještě trochu zhoustne).
Pokud chcete dobrý výsledek, rozhodně nezaměňujte za jiné sladidlo.  Například erythritol se vysráží a vytváří krystalky.

    Všechny ingredience přivést k varu (nepřilnavá pánev), pak maličko snížit plamen, vařit do zhoustnutí. Po celou dobu vaření míchat, ze začátku méně, na konci opravdu stále. Při konzistenci husté kaše přelít do připravené sklenice (po chladnutí ještě trochu zhoustne). Pokud chcete dobrý výsledek, rozhodně nezaměňujte za jiné sladidlo. Například erythritol se vysráží a vytváří krystalky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů