Tento low carb dezert si určitě zkuste upéct.
Výborná roláda pro keto a LC nízkosacharidové stravování.
- 20m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
6 vajec vyslehat do husté pěny, Po vyšlehání přidat 3 velké lžíce přesátého kakaa. Lehce promíchat a rozetřít na plech s pečícím papírem. Péct 215° cca 6 min.
-
Po upečení plát z plechu vyříznout otočit a sloupnout papír. Na sloupnutou stranu se rozetře směs tvaroh a šlehačka 1:1 a rozmixovane bobulove ovoce, které tvaroh osladi. Smota se jako klasická rolada.
Makronutrienty
22%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 762 kJ | 588 kJ |
Kalorická hodnota | 182 kcal | 140 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,67 g
1,75 g |
5,14 g
1,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,667 SVJ | 0,514 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,4 g
7,43 g |
11,1 g
5,73 g |
Bílkoviny | 9,11 g | 7,02 g |
Sůl | 0,171 g | 0,132 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů