LowCarb mini věnečky

LowCarb mini věnečky

Chuť na něco rozkošně malého? Skvělý LC dezert!

Děkujeme Martině Vyšínové :)

Další inspirace: IG @lowcarbdezerty

Postup přípravy

  1. 150ml vody, špetku soli a 60g másla svaříme, přisypeme směs 75g mandlové mouky, 25g kokosové mouky, 7g PDP a trochu erythritolu. Na středním plameni pořád mícháme až získáme kompaktní hladkou hmotu, trvá to asi 5min. Po vychladnutí vmícháme postupně 2 vejce, přendáme do sáčku s řezanou špičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme požadované tvary. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C, ihned snížíme na 180, po 15min ubereme na 150 na 10min, necháme vystydnout v otevřené troubě.

  2. Plníme a zdobíme dle chuti a fantazie.

    U nás žloutkový vanilkovo-rumový krém a na něm lehký šlehačkový krém, vršky máčené v čokoládě, sypané oříšky, pistáciemi a lyofizovanými malinami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte