LowCarb mini věnečky

Chuť na něco rozkošně malého? Skvělý LC dezert! Děkujeme Martině Vyšínové :) Další inspirace: IG @lowcarbdezerty

LowCarb mini věnečky

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
voda 150 ml
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 60 g
mandlová mouka 75 g
mouka kokosová 25 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 7 g
erythritol, sukrin 1 lžička
vajíčka 2 kusy

Postup přípravy

  1. 150ml vody, špetku soli a 60g másla svaříme, přisypeme směs 75g mandlové mouky, 25g kokosové mouky, 7g PDP a trochu erythritolu. Na středním plameni pořád mícháme až získáme kompaktní hladkou hmotu, trvá to asi 5min. Po vychladnutí vmícháme postupně 2 vejce, přendáme do sáčku s řezanou špičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme požadované tvary. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C, ihned snížíme na 180, po 15min ubereme na 150 na 10min, necháme vystydnout v otevřené troubě.

  2. Plníme a zdobíme dle chuti a fantazie. U nás žloutkový vanilkovo-rumový krém a na něm lehký šlehačkový krém, vršky máčené v čokoládě, sypané oříšky, pistáciemi a lyofizovanými malinami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů