LowCarb kokosový dort s vanilkovo-rumovým krémem a rozvarem z červeného rybízu
Jednoduchý, lehoučký LC dezert, nadchl nás 🥰 Krásný dort od Martiny Vyšínové, děkujeme :) Tento a další recepty a inspirace sleduj IG lowcarbdezerty
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kokosové mléko | 400 ml |
mléko sušené | 90 g |
kokos sušený, strouhaný | 200 g |
prášek proteinový, vanilka | 30 g |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
vaječný bílek | 1 kus |
rybíz červený | 250 g |
xylitol | 1 lžíce |
hřebíček mletý | 1 špetka |
želatina | 1 lžička |
mascarpone | 500 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
aroma do potravin, rum | 0,5 lžičky |
xylitol | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vznikne Vám kompaktní hmota, na pečící papír vytvořte 3 stejné kruhy a upečte na 180°C do růžova.
-
Na krém si vše společně vyšlehejte v hladký lehoučký krém.
-
Po kompletaci celý dort odshora dolů propíchejte špejlí nebo pletací jehlicí, ať se rozvar a krém nasákne do korpusů, dozdobte a nechejte minimálně 24hod zakryté uležet v chladu, ať dortík změkne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů