LowCarb kokosový dort s vanilkovo-rumovým krémem a rozvarem z červeného rybízu

Jednoduchý, lehoučký LC dezert, nadchl nás 🥰 Krásný dort od Martiny Vyšínové, děkujeme :) Tento a další recepty a inspirace sleduj IG lowcarbdezerty

LowCarb kokosový dort s vanilkovo-rumovým krémem a rozvarem z červeného rybízu

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
kokosové mléko 400 ml
mléko sušené 90 g
kokos sušený, strouhaný 200 g
prášek proteinový, vanilka 30 g
xylitol, cukr březový 1 lžička
vajíčka 1 kus
vaječný bílek 1 kus
rybíz červený 250 g
xylitol 1 lžíce
hřebíček mletý 1 špetka
želatina 1 lžička
mascarpone 500 g
tvaroh měkký tučný 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
aroma do potravin, rum 0,5 lžičky
xylitol 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Vznikne Vám kompaktní hmota, na pečící papír vytvořte 3 stejné kruhy a upečte na 180°C do růžova.

  2. Na krém si vše společně vyšlehejte v hladký lehoučký krém.

  3. Po kompletaci celý dort odshora dolů propíchejte špejlí nebo pletací jehlicí, ať se rozvar a krém nasákne do korpusů, dozdobte a nechejte minimálně 24hod zakryté uležet v chladu, ať dortík změkne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů