Oblíbené sladké jídlo v nízkosacharidové verzi, bez mouky a cukru.
Více na: @hrisny_lowcarb
www.instagram.com/hrisny_lowcarb
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Buchtičky | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
8 lžic |
8 lžic |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
2 kusy |
2 kusy |
250 ml |
250 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše smícháme v misce, rozdělíme na půl a do jedné půlky přidáme kakao. Přelijeme do silikonových formiček a pečeme na 180 stupňů dozlatova (cca 10 minut). Poté rozkrájíme na menší kousky.
-
Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkový lusk (aroma), doděláme z plotny a necháme 10-15 minut louhovat. Poté žloutky rozkvedláme s polovinou mléka, druhou polovinu mléka přivedeme k varu a do ní poté opatrně přimícháme žloutkovou směs a mícháme a mícháme (cca 10 minut). Nesmíme vařit zprudka, aby se krém nezdrcnul. Přidáme rum a vaříme do požadované hustoty. Po odstavení z plotny dosladíme čekankovýn sirupem.
Makronutrienty
27%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 907 kJ | 2 274 kJ |
Kalorická hodnota | 217 kcal | 544 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,97 g
1,35 g |
20 g
3,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,797 SVJ | 2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,4 g
2,95 g |
33,6 g
7,39 g |
Bílkoviny | 8,17 g | 20,5 g |
Sůl | 0,215 g | 0,54 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů