Lowcarb "buchtičky s krémem"
Oblíbené sladké jídlo v nízkosacharidové verzi, bez mouky a cukru. Více na: @hrisny_lowcarb www.instagram.com/hrisny_lowcarb
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 4 lžíce |
mandlová mouka | 8 lžic |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžička |
xylitol | 1 lžička |
žloutky | 2 kusy |
mléko plnotučné | 250 ml |
rum (originál tuzemský) | 1 lžička |
vanilkový lusk | 1 kus |
čekankový sirup | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše smícháme v misce, rozdělíme na půl a do jedné půlky přidáme kakao. Přelijeme do silikonových formiček a pečeme na 180 stupňů dozlatova (cca 10 minut). Poté rozkrájíme na menší kousky.
-
Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkový lusk (aroma), doděláme z plotny a necháme 10-15 minut louhovat. Poté žloutky rozkvedláme s polovinou mléka, druhou polovinu mléka přivedeme k varu a do ní poté opatrně přimícháme žloutkovou směs a mícháme a mícháme (cca 10 minut). Nesmíme vařit zprudka, aby se krém nezdrcnul. Přidáme rum a vaříme do požadované hustoty. Po odstavení z plotny dosladíme čekankovýn sirupem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů