Low carb vánoční perníčky

Jídelní plán

Bez perníčků by to prostě nebyly Vánoce. A tak jsem hledala nízkosacharidovou - low carb variantu, bez mouky a přidaného cukru. Nakonec se to povedlo... vyzkoušejte sami. S těstem se docela dobře pracovalo, rozválet a vykrájet jednotlivé perníčky zvládly i děti. Recept na perníčky je z odtučněné slunečnicové mouky z DM. Možná že z mandlové nebo kešu by byly lepší, ale takhle je to docela levná varianta a poměr cena/ výkon je vážně dobrý. Nakonec... vyzkoušejte sami.

Low carb vánoční perníčky

Suroviny pro 25 osob

Čeho Kolik
slunečnicová mouka odtučněná 100 g
xylitol, cukr březový 3 lžíce
kypřící prášek do perníku 2 lžičky
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
guma xantanová 0,5 lžičky
vejce slepičí střední, m 1 kus
kokosový olej 1 lžíce
sůl 1 špetka
mandle blanšírované 25 kusů
slunečnicová mouka odtučněná 10 g

Postup přípravy

  1. Pracovala jsem se sekacím nástavcem na tyčový mixér - těsto bylo hotové za pět minut. Nejdříve jsem si rozmixovala do hladkého prášku xylitol. Poté jsem přidala veškeré sypké suroviny a důkladně promíchala. Pak přišlo na řadu vejce a kokosový tuk. Opět jsem promixovala, vyndala na silikonový vál. Těsto jsem prohnětla, zabalila do folie a nechala v lednici odpočinout do druhého dne. Těsto na perníky jsem druhý den podsypala trochou slunečnicové mouky a rozválela na cca 5 mm silný plát. Z něj jsme vykrájeli cca 25 kusů perníčků. Pekla jsem na 180°C, každý plech asi 10minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů