Low carb tvarohový koláč s ovocem

Zdena

Pokud máte chuť na jednoduchý a rychlý LC dezert ( Low Carb, nízkosacharidový) , vyzkoušejte tento tvarohový koláč s ovocem, díky kterému získá výbornou svěží chuť. Koláč je ze základních surovin, takže je skvělou a zdravější variantou klasického koláče.

Low carb tvarohový koláč s ovocem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
máslo čerstvé 30 g
mandle mleté 50 g
ořechy vlašské mleté 50 g
vaječný žloutek 1 kus
mouka kokosová 10 g
vanilkový extrakt 1 lžička
sůl 1 špetka
citronová kůra sušená mletá 1 lžička
tvaroh měkký polotučný 250 g
čerstvý krémový sýr 80 g
lesní ovoce směs mražená 120 g
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 5 g
vanilkový extrakt 1 lžička
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
vejce slepičí střední, m 1 kus
skořice mletá 1 lžička
mandle lupínky 15 g

Postup přípravy

  1. Do mixéru nebo sekáčku ručního robotu jsem nakrájela na větší kousky tuhé máslo, přidala všechny ostatní suroviny na těsto a rozmixovala. Vzniklou hmotu jsem namačkala do formy (cca 22cm průměr), kterou jsem předtím vyložila papírem na pečení. Korpus jsem dala přepéct do trouby na 180C cca 15-20min.

  2. Než se korpus předpeče, připravte si tvarohou náplň. Do mixéru dejte všechny suroviny a lehce umixujte nebo ručně umíchejte v misce. Na předpečený korpus nalijte tvarohovou náplň. Posypte ovocem, skořicí a sekanými mandlemi nebo lupínky. Pečte cca 25 - 30 min při teplotě 180C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů