Low carb sýrový chleba
Když nevíte, co si dát k večeři nebo na svačinu, upečte si tento výborný nízkosacharidový chléb. Je to zdravá varianta chleba, který zakoupíte v jakémkoliv obchodě.
- 3h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh hrudkovitý | 200 g |
vajíčka | 4 kusy |
čerstvý krémový sýr | 100 g |
bílý jogurt řeckého typu | 150 g |
ocet kvasný lihový | 2 lžíce |
voda horká | 120 ml |
vláknina bambusová | 120 g |
sůl | 1 lžička |
psylium | 30 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
droždí sušené | 10 g |
voda horká | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Vyšlehat vejce, přidat tvaroh, sýr, jogurt (pečlivě promíchat do hladka), pak vlákninu (opět promíchat), přilít vodu, ocet, kypř.prášek, droždí a nakonec psyllium.
-
Nechat odpočinout a pak pořádně propracovat a poté utvořit bochník, který na pečícím papíru ještě obalíme ve lněné vláknině, abychom docílili rustikální vzhled a pěknou kůrku. Vršek chleba zlehka naříznout. Nechat 60 minut v klidu odpočívat překryté utěrkou.
-
Troubu předehřát na 180 °C a péct 70-80 minut. Po vytažení z trouby necháme lehce zchladnout a přendáme na mřížku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů