Low carb sýrový chleba

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Low carb sýrový chleba

Když nevíte, co si dát k večeři nebo na svačinu, upečte si tento výborný nízkosacharidový chléb. Je to zdravá varianta chleba, který zakoupíte v jakémkoliv obchodě.

Postup přípravy

  1. Vyšlehat vejce, přidat tvaroh, sýr, jogurt (pečlivě promíchat do hladka), pak vlákninu (opět promíchat), přilít vodu, ocet, kypř.prášek, droždí a nakonec psyllium.

  2. Nechat odpočinout a pak pořádně propracovat a poté utvořit bochník, který na pečícím papíru ještě obalíme ve lněné vláknině, abychom docílili rustikální vzhled a pěknou kůrku. Vršek chleba zlehka naříznout. Nechat 60 minut v klidu odpočívat překryté utěrkou.

  3. Troubu předehřát na 180 °C a péct 70-80 minut. Po vytažení z trouby necháme lehce zchladnout a přendáme na mřížku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte