Tento recept je hotový za půl hodinky, a musím říct že nás překvapil svojí úžasnou chutí.
Pro milovníky květáku jak dělaný!
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
200 ml |
200 ml |
mražený špenát listový, řezaný 250 g |
250 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
150 g |
150 g |
150 ml |
150 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na kokosovém oleji zpěníme cibulku se slaninou, po té přidáme houby, zalijeme smetanou a dusíme do zhoustnutí. Nakonec přidáme listový špenát a ochutíme solí a pepřem, můžeme kdo má rád, přidat česnek.
Mezitím si připravíme plátkový sýr. Z jednotlivých plátků vytvoříme do pekáče na muffiny sýrové košíčky a chvilinku, cca 1-2 zahřejeme v troubě. po vychladnutí košíčky vyjmeme a naplňíme květákovou směsí, navrch ozdobíme zakysanou smetanou a pažitkou.
Makronutrienty
24%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 485 kJ | 2 249 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 538 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,4 g
1,9 g |
20,4 g
8,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,44 SVJ | 2,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,09 g
5,59 g |
42,2 g
25,9 g |
Bílkoviny | 5,13 g | 23,8 g |
Sůl | 0,446 g | 2,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů