Low carb SUSHI NILGIRI
Sashimi na low carb? Žádný problém. Miluju sushi a květáková varianta mi přijde více než důstojnou náhradou klasické rýže. Určitě vyzkoušejte:)
- 55m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 300 g |
čerstvý krémový sýr | 50 g |
losos filet | 250 g |
erythritol, sukrin | 1 g |
ocet rýžový | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Navíc budete potřebovat mléko - stačí jeden hrnek a zbytek doplnit vodou. Dále 2 lžíce rýžového octa navíc. Květák nasekejte najemno, přidejte sůl, dvě lžíce octa a uvařte v mléce - stáhne část květákové pachuti. V receptu mléko neuvádíme - po uvaření ho slijeme a nezapočítáme tak do nutričních hodnot. Uvařený květák slijte, nechte vykapat a vychladit. Ochuťte dle vlastní chuti směsí soli, octa, erythritolu. Navlhčenou rukou nebo lžící formujte malé hromádky. Z uvedeného množství vyjde 12 větších anebo 15 menších kousků. Lososa nakrájíme na kousky tak, aby po položení hrudku zakryly. Obtočíme řasou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů