Low carb řezy se třemi vrstvami

Leny jede low carb

Tyto nízkosacharidové (LC) velice efektní řezy jistě potěší každou vaši návštěvu.

Low carb řezy se třemi vrstvami

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 150 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
erythritol, sukrin 30 g
máslo čerstvé 50 g
mouka kokosová 50 g
mandlová mouka 100 g
smetana na vaření 100 ml
ořechy vlašské 100 g
kokos sušený, strouhaný 100 g
mouka z vlašských ořechů 50 g
erythritol, sukrin 50 g
máslo čerstvé 150 g
kokos sušený, strouhaný 150 g
kokosové mléko 400 ml
erythritol, sukrin 60 g
tvaroh měkký tučný 400 g
borůvky 50 g
zakysaná smetana 150 g
erythritol, sukrin 60 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
želatina 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Uvařenou dýni rozmixujeme v kuchyňském robotu a postupně přidáváme ostatní suroviny. Kompaktní těsto přendáme na plech s pečícím papírem a urovnáme do roviny. Korpus nebude moc vysoký. Pečeme 10 – 15 minut na 160 °C. Dáme vychladit. Nyní si připravíme drobenku.

  2. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme všechny ingredience, které opečeme. Pouze sladidlo přidáme jako poslední a stále mícháme do rozpuštění sladidla, má tendenci se připalovat, tak pouze jen krátkou dobu a pánev odstavíme z plotny. Po vychlazení drobenku promneme prsty, aby v ní nebyly velké spojené hrudky. Drobenku budeme potřebovat jako poslední, ale trvá dlouho než vystydne.

  3. Kokosové máslo: všechny ingredience mixujeme ve výkonném mixéru 5 minut až se suroviny vzájemně propojí a kokosovun náplň natřeme na korpus a uhladíme.

  4. Borůvky rozmixujeme. Tvaroh, kysanou smetanu, sladidlo a šťávu z citónu spojíme metlou, 1/3 si odložíme do jiné misky.

  5. Zbylý tvaroh spojíme s rozmixovanými borůvkami a rychle vmícháme 2/3 rozpuštěné želatiny a naneseme na korpus s kokosovou vrstvou. Necháme utuhnout v lednici a jako poslední vrstvu přidáme odložený tvaroh, opět smíchaný s teplou želatinou.

  6. Rovnoměrně navrstvíme na korpus s utuhlými krémy a ihned posypeme ořechovou strouhankou, aby se částečně nalepila na tvaroh a lépe nám nahoře držela.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů