Low carb řezy se třemi vrstvami
Tyto nízkosacharidové (LC) velice efektní řezy jistě potěší každou vaši návštěvu.
- 1h
- 16 porcí
- náročné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 150 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
erythritol, sukrin | 30 g |
máslo čerstvé | 50 g |
mouka kokosová | 50 g |
mandlová mouka | 100 g |
smetana na vaření | 100 ml |
ořechy vlašské | 100 g |
kokos sušený, strouhaný | 100 g |
mouka z vlašských ořechů | 50 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
máslo čerstvé | 150 g |
kokos sušený, strouhaný | 150 g |
kokosové mléko | 400 ml |
erythritol, sukrin | 60 g |
tvaroh měkký tučný | 400 g |
borůvky | 50 g |
zakysaná smetana | 150 g |
erythritol, sukrin | 60 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
želatina | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Uvařenou dýni rozmixujeme v kuchyňském robotu a postupně přidáváme ostatní suroviny. Kompaktní těsto přendáme na plech s pečícím papírem a urovnáme do roviny. Korpus nebude moc vysoký. Pečeme 10 – 15 minut na 160 °C. Dáme vychladit. Nyní si připravíme drobenku.
-
V pánvi rozpustíme máslo a přidáme všechny ingredience, které opečeme. Pouze sladidlo přidáme jako poslední a stále mícháme do rozpuštění sladidla, má tendenci se připalovat, tak pouze jen krátkou dobu a pánev odstavíme z plotny. Po vychlazení drobenku promneme prsty, aby v ní nebyly velké spojené hrudky. Drobenku budeme potřebovat jako poslední, ale trvá dlouho než vystydne.
-
Kokosové máslo: všechny ingredience mixujeme ve výkonném mixéru 5 minut až se suroviny vzájemně propojí a kokosovun náplň natřeme na korpus a uhladíme.
-
Borůvky rozmixujeme. Tvaroh, kysanou smetanu, sladidlo a šťávu z citónu spojíme metlou, 1/3 si odložíme do jiné misky.
-
Zbylý tvaroh spojíme s rozmixovanými borůvkami a rychle vmícháme 2/3 rozpuštěné želatiny a naneseme na korpus s kokosovou vrstvou. Necháme utuhnout v lednici a jako poslední vrstvu přidáme odložený tvaroh, opět smíchaný s teplou želatinou.
-
Rovnoměrně navrstvíme na korpus s utuhlými krémy a ihned posypeme ořechovou strouhankou, aby se částečně nalepila na tvaroh a lépe nám nahoře držela.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů