Low carb pizza šneci
Klasické šneky z listového těsta určitě znáte. A co takhle zkusit low carb variantu a pohostit jimi návštěvu? Jsou rychlé a moc dobré. Náplň můžete zvolit jakoukoliv, já udělal variantu na pizzové šneky. Ať chutná! Pokud budete šneky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.
- 30m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
mozzarella | 125 g |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
mandlová mouka | 2 lžíce |
rajský protlak | 3 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 80 g |
slanina | 50 g |
sezamové semínko tmavé | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme plát – do mixéru natrháme mozzarellu, přidáme 5 vajec, provensálské koření a promixujeme do hladka. Následně přidáme 2 lžíce mandlové mouky a 2 – 3 pulsy opět promixujeme. Tuto směs vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů cca 8 minut.
-
Po upečení plát i s papírem přendáme na velké prkénko, já použil vál na těsto. Z plátu opatrně sundáme pečící papír a necháme chvilku vychladnout. Plát potřeme rajčatovým protlakem (pokud je tuhý, smícháme ho s trochou vody), na to používám silikonovou mašlovačku. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky, parmazán nastrouháme. Obojím posypeme plát potřený rajčatovým protlakem a zamotáme do rolády. Krájíme cca 0,5 cm tlusté šneky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením posypeme černým sezamovým semínkem. Šneky dáme péct na cca 8 – 10 minut na 200 stupňů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů