LOW CARB PERNÍK S AVOKÁDOVÝM ČOKO KRÉMEM
Vyzkoušela jsem nový recept na lowcarb perník, aby nebyl suchý, tak jsem ho vylepšila avokádovým krémem a je boží. www.lenyinspirace.cz
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
máslo čerstvé | 120 g |
xylitol | 60 g |
mandlová mouka | 120 g |
mouka kokosová | 60 g |
ořechy vlašské | 30 g |
brusinky sušené | 20 g |
kořenicí směs perníkové koření | 2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 6 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
želatina | 1 lžíce |
avokádo | 1 kus |
xylitol | 50 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 150 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
mandle drcené | 2 hrsti |
maliny sušené mrazem | 2 g |
Postup přípravy
-
Krém: Zralé avokádo vykrojíme ze slupky a společně se sladidlem a citrónovou šťávou rozmixujeme dohladka. Čokoládu rozpustíme a ještě teplou smícháme s měkkým tvarohem a krémem z avokáda. Krém necháme v pokojové teplotě než se nám korpus perníku upeče.
-
Na korpus vyšleháme vejce se sladidlem a rozpuštěným máslem. Postupně přidáme ostatní suroviny a přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem. Povrch uhladíme a pečeme na 180 °C cca 25 minut.
-
Vychlazený perník potřeme marmeládou a tvarohem smíchaným s rozpuštěnou želatinou v 1 dl vody. Po utuhnutí vršek potřeme avokádovým krémem. Krém na korpus jsem nanesla pomocí zdobícího sáčku se širokou zdobící špičku. Udělá krásné vlnky, které pěkně drží formu.
-
Dozdobíme sekanými mandlemi a sušenými malinami, dáme vychladit. Perník v řezu vypadá velmi efektně. Po ochutnání zjistíte, že je krásně vláčný a jednotlivé vrstvy mu dodají úžasnou chuť. Stále však převládá chuť perníku a to díky voňavému perníkovému koření.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů