LOW CARB PERNÍK S AVOKÁDOVÝM ČOKO KRÉMEM

Leny jede low carb

Vyzkoušela jsem nový recept na lowcarb perník, aby nebyl suchý, tak jsem ho vylepšila avokádovým krémem a je boží. www.lenyinspirace.cz

LOW CARB PERNÍK S AVOKÁDOVÝM ČOKO KRÉMEM

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
máslo čerstvé 120 g
xylitol 60 g
mandlová mouka 120 g
mouka kokosová 60 g
ořechy vlašské 30 g
brusinky sušené 20 g
kořenicí směs perníkové koření 2 lžíce
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g
tvaroh měkký tučný 250 g
želatina 1 lžíce
avokádo 1 kus
xylitol 50 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
čokoláda hořká, 70 - 85% 150 g
tvaroh měkký tučný 250 g
mandle drcené 2 hrsti
maliny sušené mrazem 2 g

Postup přípravy

  1. Krém: Zralé avokádo vykrojíme ze slupky a společně se sladidlem a citrónovou šťávou rozmixujeme dohladka. Čokoládu rozpustíme a ještě teplou smícháme s měkkým tvarohem a krémem z avokáda. Krém necháme v pokojové teplotě než se nám korpus perníku upeče.

  2. Na korpus vyšleháme vejce se sladidlem a rozpuštěným máslem. Postupně přidáme ostatní suroviny a přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem. Povrch uhladíme a pečeme na 180 °C cca 25 minut.

  3. Vychlazený perník potřeme marmeládou a tvarohem smíchaným s rozpuštěnou želatinou v 1 dl vody. Po utuhnutí vršek potřeme avokádovým krémem. Krém na korpus jsem nanesla pomocí zdobícího sáčku se širokou zdobící špičku. Udělá krásné vlnky, které pěkně drží formu.

  4. Dozdobíme sekanými mandlemi a sušenými malinami, dáme vychladit. Perník v řezu vypadá velmi efektně. Po ochutnání zjistíte, že je krásně vláčný a jednotlivé vrstvy mu dodají úžasnou chuť. Stále však převládá chuť perníku a to díky voňavému perníkovému koření.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů