LOW CARB NEbramborový SALÁT!!
Dnešní recept nadchne určitě všechny příznivce ne jenom Low carb stravování .Je vynikající a lehoučký a pokud jej nabídnete své rodině a přátelům málokdo pozná rozdíl od klasického bramborového salátu.jediná otázka která většinou padne je : co to máte za dobré brambory?Takže doporučujeme určitě vyzkoušet :-) Dobrou chut!
- 22m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kedlubna | 1 kus |
celer | 1 kus |
kurkuma mletá | 1 špetka |
vajíčka | 4 kusy |
šunka vepřová | 200 g |
cibule | 1 kus |
hrášek mražený | 80 g |
majonéza | 100 g |
sůl | 1 lžíce |
pepř černý | 1 lžička |
nakládané kyselé okurky | 4 kusy |
zakysaná smetana | 100 ml |
Postup přípravy
-
Kedlubnu až dvě a celer oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky.Dáme do vroucí osolené vody povařit do poloměkka,pro žlutou barvu přidáme lžičku kurkumy,potom je zelenina k nerozeznání od brambor:-)Do misky nakrájíme 4 vařená vajíčka,200g kvalitní šunky,1 cibuli pokrájenou nadrobno,vařený hrášek .přidáme majonézu ,zakysanou smetanu nebo tučný jogurt,záleží kdo co má rád. množství můžete na konci upravit dle požadované konzistence,někdo má raději lehčí jiný hutnější.Povařenou zeleninu přecedime a necháme pořádně vychladnout,po té přidáme k připravené směsi.dochutíme solí a pepřem ,pro zvýraznění chuti můžeme použít kyselé okurky nakrájené na kostičky.je možné přidat nasekanou pažitku nebo jarní cibulku,záleží na Vás. Potom dejte salát vychladit do lednice,je pak opravdu vynikající:-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů