Low carb mandlovo kokosové lívance z mascarpone se snadno smaží, netrhají se a jsou moc dobré. Recept je bez mouky i přidaného cukru:) Určitě si pochutnáte!
- 30m
- 16 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
40 g |
40 g |
15 g |
15 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1/2 kelímku 125 g |
125 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 dl |
1 dl |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
nemusí být 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Příprava je velice jednoduchá. Sypké suroviny smísíme a pořádně promícháme vidličku nebo v mixéru.
Poté přidáme všechny mokré suroviny a mascarpone. Rozšleháme na hladkou hmotu - těsto je poměrně husté, ale stále ještě se trochu roztéká.
-
Nepřilnavou pánev nebo lívanečník vytřu trošičkou sádla nebo oleje. Pak už lžící nanáším lívance do průměru zhruba 10cm.
Pánev by měla být spíše na pomalejším plameni, aby se lívance nepřipalovaly - chvilku trvá, než ztuhnou a jdou pěkně otočit.
-
Podávám s ovocem a vyšlehaným tvarohem. Z jedné várky vyjde zhruba 16 ks.
Makronutrienty
18%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 031 kJ | 299 kJ |
Kalorická hodnota | 246 kcal | 71,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,38 g
1,47 g |
1,85 g
0,425 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,638 SVJ | 0,185 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,6 g
9,79 g |
5,96 g
2,84 g |
Bílkoviny | 9,34 g | 2,7 g |
Sůl | 0,773 g | 0,224 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů