Low carb kynutý tvarohový frgál

Jídelní plán

Konečně se podařilo :) Máme pro Vás recept na úžasný nízkosacharidový, lc kynutý frgál s tvarohem. Na své si přijdou i ti, kteří neholdují nízkosacharidovému stravování, ale již ve své stravě omezili mouku a cukr. Pokud uděláte z poloviční dávky, budete mít 1frgál o průměru cca 30 cm.

Low carb kynutý tvarohový frgál

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
ořechy kešu 50 g
droždí kostka 35 g
xylitol, cukr březový 1 lžíce
vejce slepičí střední, m 2 kusy
lněné semínko 25 g
mandle mleté 40 g
majonéza 50 g
mouka kokosová 50 g
máslo přepuštěné, ghí 20 g
guma xantanová 1 lžička
smetana na vaření 80 ml
syrovátka sušená 25 g
sůl 1 špetka
tvaroh měkký tučný 500 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
vanilkový extrakt 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
xylitol, cukr březový 2 lžíce
citronová kůra sušená mletá 0,5 lžičky
máslo čerstvé 15 g
kokos sušený, strouhaný 2 lžíce
skořice mletá 0,5 lžičky
ořechy vlašské mleté 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Rozmixujte kešu oříšky najemno, přidejte vlažnou smetanu, droždí a 1PL Xylitolu a nechte na teplém místě cca 30 - 45 minut kvasit. Pokud kvásek špatně kvasí dejte nechte ještě chvíli kvasit, dokud se kvásek hezky nezvedá.

    Rozmixujte kešu oříšky najemno, přidejte vlažnou smetanu, droždí a 1PL Xylitolu a nechte na teplém místě cca 30 - 45 minut kvasit. Pokud kvásek špatně kvasí dejte nechte ještě chvíli kvasit, dokud se kvásek hezky nezvedá.

  2. Rozmixujte najemno lněné semínko. Veškeré suroviny smíchejte s kváskem a dobře propracujete - nejlépe hnětačem. Těsto se může zdát zpočátku řidší, ale vytrvejte. Jakmile se těsto začne odlepovat od stěn mísy, ještě chvíli propracujte, pak přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 30 - 45min.

    Rozmixujte najemno lněné semínko. Veškeré suroviny smíchejte s kváskem a dobře propracujete - nejlépe hnětačem. Těsto se může zdát zpočátku řidší, ale vytrvejte. Jakmile se těsto začne odlepovat od stěn mísy, ještě chvíli propracujte, pak přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 30 - 45min.

  3. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly a vyválejte placky (mezi pečícími papíry) o průměru cca 30cm. Na placku naneste tvarohovou náplň a posypte posypkou. Náplň - ušlehejte všechny suroviny, oslaďte dle chuti. Já použila tvaroh v kostce - je pěkně tuhý a náplň pak nevytéká z koláče. Pokud je náplň opravdu hodně tuhá, přidejte trochu mléka nebo smetany.

  4. Pečte při teplotě 160C cca 40 minut. Dobu pečení případně upravte dle Vaší trouby. Pokud pod tvaroh přidáte ještě trochu LC marmelády, pak už nikdo neodolá. Slaďte dle vlastní chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů