Low carb kynutý tvarohový frgál
Konečně se podařilo :) Máme pro Vás recept na úžasný nízkosacharidový, lc kynutý frgál s tvarohem. Na své si přijdou i ti, kteří neholdují nízkosacharidovému stravování, ale již ve své stravě omezili mouku a cukr. Pokud uděláte z poloviční dávky, budete mít 1frgál o průměru cca 30 cm.
- 2h
- 16 porcí
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečivo
- Posvícení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy kešu | 50 g |
droždí kostka | 35 g |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
lněné semínko | 25 g |
mandle mleté | 40 g |
majonéza | 50 g |
mouka kokosová | 50 g |
máslo přepuštěné, ghí | 20 g |
guma xantanová | 1 lžička |
smetana na vaření | 80 ml |
syrovátka sušená | 25 g |
sůl | 1 špetka |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
xylitol, cukr březový | 2 lžíce |
citronová kůra sušená mletá | 0,5 lžičky |
máslo čerstvé | 15 g |
kokos sušený, strouhaný | 2 lžíce |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
ořechy vlašské mleté | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozmixujte kešu oříšky najemno, přidejte vlažnou smetanu, droždí a 1PL Xylitolu a nechte na teplém místě cca 30 - 45 minut kvasit. Pokud kvásek špatně kvasí dejte nechte ještě chvíli kvasit, dokud se kvásek hezky nezvedá.
-
Rozmixujte najemno lněné semínko. Veškeré suroviny smíchejte s kváskem a dobře propracujete - nejlépe hnětačem. Těsto se může zdát zpočátku řidší, ale vytrvejte. Jakmile se těsto začne odlepovat od stěn mísy, ještě chvíli propracujte, pak přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 30 - 45min.
-
Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly a vyválejte placky (mezi pečícími papíry) o průměru cca 30cm. Na placku naneste tvarohovou náplň a posypte posypkou. Náplň - ušlehejte všechny suroviny, oslaďte dle chuti. Já použila tvaroh v kostce - je pěkně tuhý a náplň pak nevytéká z koláče. Pokud je náplň opravdu hodně tuhá, přidejte trochu mléka nebo smetany.
-
Pečte při teplotě 160C cca 40 minut. Dobu pečení případně upravte dle Vaší trouby. Pokud pod tvaroh přidáte ještě trochu LC marmelády, pak už nikdo neodolá. Slaďte dle vlastní chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů