Low carb kynutý tvarohový frgál

Jídelní plán

Low carb kynutý tvarohový frgál

Konečně se podařilo :) Máme pro Vás recept na úžasný nízkosacharidový, lc kynutý frgál s tvarohem. Na své si přijdou i ti, kteří neholdují nízkosacharidovému stravování, ale již ve své stravě omezili mouku a cukr. Pokud uděláte z poloviční dávky, budete mít 1frgál o průměru cca 30 cm.

Postup přípravy

  1. Rozmixujte kešu oříšky najemno, přidejte vlažnou smetanu, droždí a 1PL Xylitolu a nechte na teplém místě cca 30 - 45 minut kvasit. Pokud kvásek špatně kvasí dejte nechte ještě chvíli kvasit, dokud se kvásek hezky nezvedá.

    Rozmixujte kešu oříšky najemno, přidejte vlažnou smetanu, droždí a 1PL Xylitolu a nechte na teplém místě cca 30 - 45 minut kvasit. Pokud kvásek špatně kvasí dejte nechte ještě chvíli kvasit, dokud se kvásek hezky nezvedá.
  2. Rozmixujte najemno lněné semínko. Veškeré suroviny smíchejte s kváskem a dobře propracujete - nejlépe hnětačem. Těsto se může zdát zpočátku řidší, ale vytrvejte. Jakmile se těsto začne odlepovat od stěn mísy, ještě chvíli propracujte, pak přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 30 - 45min.

    Rozmixujte najemno lněné semínko. Veškeré suroviny smíchejte s kváskem a dobře propracujete - nejlépe hnětačem. Těsto se může zdát zpočátku řidší, ale vytrvejte. Jakmile se těsto začne odlepovat od stěn mísy, ještě chvíli propracujte, pak přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 30 - 45min.
  3. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly a vyválejte placky (mezi pečícími papíry) o průměru cca 30cm. Na placku naneste tvarohovou náplň a posypte posypkou. Náplň - ušlehejte všechny suroviny, oslaďte dle chuti. Já použila tvaroh v kostce - je pěkně tuhý a náplň pak nevytéká z koláče. Pokud je náplň opravdu hodně tuhá, přidejte trochu mléka nebo smetany.

  4. Pečte při teplotě 160C cca 40 minut. Dobu pečení případně upravte dle Vaší trouby. Pokud pod tvaroh přidáte ještě trochu LC marmelády, pak už nikdo neodolá. Slaďte dle vlastní chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte