low carb: KUŘECÍ PALIČKY S OMÁČKOU ZE SUŠENÝCH RAJČAT

Kitchen Affair

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

low carb: KUŘECÍ PALIČKY S OMÁČKOU ZE SUŠENÝCH RAJČAT

Rajčata jsou u nás doma trochu „téma“. Já z nich totiž moc nevařím, moc je nekupuji a když je náhodou koupím, nakonec je vyhodím plesnivý. Rajčata nejím. Dřív v žádné formě. Dneska už aspoň sušený dostaly příležitost. Jakmile rajče projde nějakou, nejlépe tepelnou úpravou, přestává mi vadit a můžu ho sníst. Zvláštní, že?

Postup přípravy

  1. Kuřecí paličky zprudka orestujte v pánvi s vyšším okrajem. Až se maso zatáhne, dejte ho dopékat do trouby. Pečte na 170°C.

  2. Jakmile dáte kuřecí maso do trouby, připravte omáčku.

  3. Nadrobno nakrájenou cibulku osmažte na másle dozlatova. Přilijte smetanu. Když začne smetana bublat, přidejte sýr a míchejte dokud se vše nerozpustí.

  4. Přidejte pokrájená sušená rajčata a několik minut nechte probublávat. Nakonec přidejte baby špenát. Nechte změknout a omáčku lehce přihřívejte, dokud ji nebudete servírovat.

  5. Kuře s omáčkou servírujte s oblíbenou přílohou. My měli pečenou cuketu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte