Low Carb kuličky z vlašských ořechů
Převzato z: lchfdieta.cz
- 30m
- 15 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 90 g |
ořechy vlašské mleté | 120 g |
mouka kokosová | 10 g |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 lžičky |
kardamom mletý | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
máslo | 55 g |
erythritol, sukrin | 45 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
erythritol, sukrin | 30 g |
Postup přípravy
-
V míse smícháme mandlovou mouku, mleté vlašské ořechy, kokosovou mouku, kardamom, kypřící prášek a sůl.
-
V další míse rozšleháme rozpuštěné máslo s erythritolem do hladké konzistence. Přidáme vajíčko, vanilkový extrakt a promícháme. Vlijeme do směsi s mandlovou moukou a promícháme.
-
Vytvarujeme 15 kuliček a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme na 160 °C po dobu cca 16 minut nebo do zlatova.
-
Necháme vychladnout. Poté kuličky obalíme v moučkovém erythritolu a máme hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů