Low carb - Italské mandlové koláčky
Tohle italské cukroví - malé mandlové koláčky jsou moc dobré. Jsou přirozeně bezlepkové, bez mouky a přidaného cukru. Jsou nízkosacharidové a keto. Můžete zkusit jako low carb vánoční cukroví:)
- 1h
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 60 g |
xylitol, cukr březový | 50 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
mandlová mouka odtučněná | 140 g |
mandle | 20 g |
Postup přípravy
-
Pokud máte, nejlepší je na cukroví použít odtučněnou mandlovou mouku. Pokud ne, můžete použít mandle. Cukroví na obrázku je z mletých mandlí - pokud použijete mouku, bude daleko úhlednější:) V tom případě mandle oloupejte v horké vodě, nechte osušit, opražte na suché pánvi a nechte vychladnout.
-
Mandle s xylitolem nebo moukou rozmixujte v mixeru najemno, pak přidejte vanilkový extrakt. K surovinám přidejte bílek a vypracujte těsto.
-
Z těsta tvořte malé kuličky, dávejte na plech, lehce rozmáčkněte a zdobte mandlí. Pokud se vám těsto lepí, můžete kuličky obalovat v kokosu. Sušenky můžete na plech také nastříkat sáčkem s ozdobnou špičkou.
-
Plech s koláčky dejte na 2hodiny do chladničky nebo na 30min. do mrazničky.
-
Koláčky pečte při 180st. po dobu 10min. Pečte jen krátce, aby se koláčky zbytečně nevysušily.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů