Je období dýní a cuket ,tak jsme pro vás připravili polévku z dýně Hokaido. Je velmi jednoduchá na přípravu, nestrávite moc času u plotny a výsledek výborný.:-)
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
750 ml |
750 ml |
1 mg |
1 mg |
250 ml |
250 ml |
5 lžic |
5 lžic |
Postup přípravy
-
Hokaido dýni si rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na plátky. Spolu s nakrájenou cibulí dáme do pekáče, osolíme a pokapeme olivovým olejem nebo použijeme olej kokosový.
-
Pečeme při 200°C cca 30 minut, dokud dýně nezměkne. Poté přendáme do hrnce a zalijeme vývarem, necháme chvilku podusit a rozmixujeme spolu se smetanou.Dle chuti můžeme přidat zázvor nebo muškátový květ. Chutná výborně a pokud do polévky přidáte osmaženou slaninu, pár semínek a opečený low carb chléb zcela jistě se budete olizovat jako my:-)
Makronutrienty
46%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 256 kJ | 858 kJ |
Kalorická hodnota | 61,1 kcal | 205 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,79 g
2,54 g |
16,1 g
8,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,479 SVJ | 1,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,48 g
2,82 g |
15 g
9,47 g |
Bílkoviny | 1,25 g | 4,19 g |
Sůl | 1,21 g | 4,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů