Low carb dort Malakov

Oli

Super luxusní low carb(nízkosacharidová) verze klasického dortu Malakov. Pekli jsme ho na dětskou oslavu a sklidil velký úspěch :)

Low carb dort Malakov

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské mleté 60 g
mandle mleté 200 g
kokos sušený, strouhaný 80 g
vanilkový extrakt 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva 5 lžiček
máslo čerstvé 160 g
vejce slepičí střední, m 6 kusů
bílý jogurt řeckého typu 200 g
sůl 1 špetka
káva silná, hotový nápoj 70 ml
rum (originál tuzemský) 2 lžíce
máslo 1 lžička
kokos sušený, strouhaný 1 lžíce
kokosový olej 2 lžíce
erythritol, sukrin 12 lžiček
smetana ke šlehání, šlehačka 400 ml
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 400 g
erythritol, sukrin 4 lžičky
jahody 250 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 20 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si vymažeme formu máslem a vysypeme kokosem. My jsme použili formu o průměru 28 cm.

  2. Korpus: Smícháme všechny sypké suroviny. Z Bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V oddělené míse vyšleháme máslo se žloutky, přidáme olej, bílý jogurt, vanilkový extrakt, sladidlo, suché suroviny, promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto pečeme při teplotě 170 stupňů, cca 50min. Pro jistotu do dortu píchněte špejli, dort je upečený, pokud špejle zůstane suchá.

  4. Po upečení nechte dort na mřížce vychladnout a poté jej rozřízněte na 2 části - podélně.

  5. Krém: ze šlehačky ušleháme tuhý krém, opatrně přidáme mascarpone a sladidlo. Lehce zašleháme.

  6. Smícháme rum se silnou kávou a oba korpusy pokapeme. Na spodní část vychladlého a pokapaného korpusu navrstvíme 1/3 krému, přikryjeme druhou vrstvou korpusu. Potřeme 1/3 krému. Zbývající krém použijeme na ozdobu.

  7. Povrch zdobíme ovocem a strouhanou čokoládou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů