Low carb dort Malakov

Jídelní plán

Low carb dort Malakov

Super luxusní low carb(nízkosacharidová) verze klasického dortu Malakov. Pekli jsme ho na dětskou oslavu a sklidil velký úspěch :)

Postup přípravy

  1. Nejprve si vymažeme formu máslem a vysypeme kokosem. My jsme použili formu o průměru 28 cm.

  2. Korpus: Smícháme všechny sypké suroviny. Z Bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V oddělené míse vyšleháme máslo se žloutky, přidáme olej, bílý jogurt, vanilkový extrakt, sladidlo, suché suroviny, promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto pečeme při teplotě 170 stupňů, cca 50min. Pro jistotu do dortu píchněte špejli, dort je upečený, pokud špejle zůstane suchá.

  4. Po upečení nechte dort na mřížce vychladnout a poté jej rozřízněte na 2 části - podélně.

  5. Krém: ze šlehačky ušleháme tuhý krém, opatrně přidáme mascarpone a sladidlo. Lehce zašleháme.

  6. Smícháme rum se silnou kávou a oba korpusy pokapeme. Na spodní část vychladlého a pokapaného korpusu navrstvíme 1/3 krému, přikryjeme druhou vrstvou korpusu. Potřeme 1/3 krému. Zbývající krém použijeme na ozdobu.

  7. Povrch zdobíme ovocem a strouhanou čokoládou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte