Recept na nejlepší kávová zrna. S tímto nízkosacharidovým (low carb) cukrovím je trochu práce, ale je osvědčený a vynikající:) Bez lepku a přidaného cukru.
marcipán zde: www.jidelniplan.cz/recepty/lowcarb-marcipan
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Marcipán | |
---|---|
150 g |
150 g |
namlet na moučku 100 g |
100 g |
90 g |
90 g |
45 ml |
45 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
62 g |
62 g |
1 lžička |
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
Poleva | |
30 g |
30 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše smíchat, odučněnou mouku přidávat do konzistence marcipánu.
Dát zabalené do lednice ztuhnout.
-
- vše smíchat a nechat stuhnout v lednici.
-
- uděláme malé oválky, dáme do mrazáku stuhnout. Pak obalíme v marcipánu, vařečkou uděláme tvar zrn. Dáme opět stuhnout. Nakones obalíme v čokoládě a necháme v lednici.
Makronutrienty
40%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 852 kJ | 605 kJ |
Kalorická hodnota | 443 kcal | 145 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,7 g
3,75 g |
10,3 g
1,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,17 SVJ | 1,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36,1 g
10,1 g |
11,8 g
3,29 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 3,43 g |
Sůl | 0,058 g | 0,019 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů