Tento nízkosacharidový a keto dezert si připravíme za chvíli. Velmi lahodná snídaně či LC svačinka za chvíli :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Krém | |
---|---|
500 g |
500 g |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 5 lžiček |
5 lžiček |
Postup přípravy
-
K výrobě creme brüle potřebujeme keramické misky tzv. kokotky. Plech s vyšším okrajem cca 5cm. Žloutky v hrnci utřeme se stevii. Smetanu zahřátou na cca 40stupňů postupně vlévame do žloutků při stálém míchání. Vanilku smichat se smetanou. Smetanu zbytečně nešlehat jen z lehka míchat.
-
Troubu rozehřát na 140 stupňů. Hmotu nalejeme odměrkou do kokotek cca 0,5cm od povrchu. Do plechu vlejeme teplou vodu cca do poloviny kokotek aby byli v lázni. Pečeme 40minut. Po vytažení z trouby necháme minimálně 3hodiny v chladnu.
Makronutrienty
30%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 675 kJ | 424 kJ |
Kalorická hodnota | 161 kcal | 101 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,15 g
4,09 g |
5,12 g
2,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,815 SVJ | 0,512 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
9,49 g |
8,69 g
5,96 g |
Bílkoviny | 5,02 g | 3,15 g |
Sůl | 0,637 g | 0,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů