Celerové noky jsou super low carb příloha ke gulášům, houbovým omáčkám, divočině nebo huse či kachně. Jsou rychlé a zvládne je i kuchař začátečník:)
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
70 g |
70 g |
50 g |
50 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 15 g |
15 g |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
20 g |
20 g |
2 snítky |
2 snítky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny suché suroviny umixuju společně v nutribuletu. Cílem je rozmixovat psillium i parmazán na jemný prášek a všechny suroviny řádně smíchat.
Na nepřilnavé pánvi osmahnu do růžova cibulku a slaninu.
Přidám na jemném struhadle nastrouhaný celer a za stálého tření vařečkou osmahnu do hněda a sucha.
Nechám trochu zchladnout. Přidám mokré suroviny a vše spolu řádně propracuji. Zabalím do folie a nechám v lednici cca 30minut odpočinout.Potom těsto rozdělím na 4 kusy a na pomoučněném vále z nich vyválím válečky.
Rozdělím na jednotlivé dílky, které upravím dle vlastních představ:) Já z nich udělala kuličky:)
Pečeme v troubě na 180°C než zrůžoví nebo smažíme na pánvi na trošce sádla.
Makronutrienty
30%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 859 kJ | 1 120 kJ |
Kalorická hodnota | 205 kcal | 268 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
1,76 g |
14,4 g
2,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
3,71 g |
16,3 g
4,83 g |
Bílkoviny | 13,2 g | 17,2 g |
Sůl | 1,37 g | 1,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů