Low carb celerové noky se smaženou cibulkou
Celerové noky jsou super low carb příloha ke gulášům, houbovým omáčkám, divočině nebo huse či kachně. Jsou rychlé a zvládne je i kuchař začátečník:)
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 200 g |
slunečnicová mouka odtučněná | 70 g |
mandlová mouka odtučněná | 50 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 15 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 150 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
kmín mletý | 0,5 lžičky |
slanina | 20 g |
petrželka, petrželová nať | 2 snítky |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny suché suroviny umixuju společně v nutribuletu. Cílem je rozmixovat psillium i parmazán na jemný prášek a všechny suroviny řádně smíchat. Na nepřilnavé pánvi osmahnu do růžova cibulku a slaninu. Přidám na jemném struhadle nastrouhaný celer a za stálého tření vařečkou osmahnu do hněda a sucha. Nechám trochu zchladnout. Přidám mokré suroviny a vše spolu řádně propracuji. Zabalím do folie a nechám v lednici cca 30minut odpočinout.Potom těsto rozdělím na 4 kusy a na pomoučněném vále z nich vyválím válečky. Rozdělím na jednotlivé dílky, které upravím dle vlastních představ:) Já z nich udělala kuličky:) Pečeme v troubě na 180°C než zrůžoví nebo smažíme na pánvi na trošce sádla.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů