Low carb celerové noky se smaženou cibulkou

Jídelní plán

Celerové noky jsou super low carb příloha ke gulášům, houbovým omáčkám, divočině nebo huse či kachně. Jsou rychlé a zvládne je i kuchař začátečník:)

Low carb celerové noky se smaženou cibulkou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
celer 200 g
slunečnicová mouka odtučněná 70 g
mandlová mouka odtučněná 50 g
vláknina psyllium, jitrocelová 15 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
tvaroh měkký tučný 150 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g
kmín mletý 0,5 lžičky
slanina 20 g
petrželka, petrželová nať 2 snítky
muškátový ořech mletý 1 špetka
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Všechny suché suroviny umixuju společně v nutribuletu. Cílem je rozmixovat psillium i parmazán na jemný prášek a všechny suroviny řádně smíchat. 

Na nepřilnavé pánvi osmahnu do růžova cibulku a slaninu.
Přidám na jemném struhadle nastrouhaný celer a za stálého tření vařečkou osmahnu do hněda a sucha.

Nechám trochu zchladnout. Přidám mokré suroviny a vše spolu řádně propracuji. Zabalím do folie a nechám v lednici cca 30minut odpočinout.Potom těsto rozdělím na 4 kusy a na pomoučněném vále z nich vyválím válečky.
Rozdělím na jednotlivé dílky, které upravím dle vlastních představ:) Já z nich udělala kuličky:) 

Pečeme v troubě na 180°C než zrůžoví nebo smažíme na pánvi na trošce sádla.

    Všechny suché suroviny umixuju společně v nutribuletu. Cílem je rozmixovat psillium i parmazán na jemný prášek a všechny suroviny řádně smíchat. Na nepřilnavé pánvi osmahnu do růžova cibulku a slaninu. Přidám na jemném struhadle nastrouhaný celer a za stálého tření vařečkou osmahnu do hněda a sucha. Nechám trochu zchladnout. Přidám mokré suroviny a vše spolu řádně propracuji. Zabalím do folie a nechám v lednici cca 30minut odpočinout.Potom těsto rozdělím na 4 kusy a na pomoučněném vále z nich vyválím válečky. Rozdělím na jednotlivé dílky, které upravím dle vlastních představ:) Já z nich udělala kuličky:) Pečeme v troubě na 180°C než zrůžoví nebo smažíme na pánvi na trošce sádla.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů