Low carb avokádový cheesecake

Jídelní plán

Cheesecake je lahůdka, a když je s avokádem a ještě low carb a keto, můžeme si tento dezert občas dopřát bez výčitek :)

Low carb avokádový cheesecake

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandle mleté 300 g
máslo čerstvé 50 g
avokádo 3 kusy
zakysaná smetana 500 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
sladidlo na bázi stévie (steviol-glykosidy) 6 lžiček
želatina plátková 5 kusů
limetka 2 kusy
skořice mletá 1 lžíce
maliny 24 kusů

Postup přípravy

  1. Mandle a máslo smíchat vymačkat do formy která je vyložené papírem nechat zatuhnout lednici.

  2. Želatinu Dáme nabobtnat do studené vody smetanu nahřejeme na 40°. Avokáda rozmělníme tyčovým mixérem a postupně do nich přidáváme zakysanou smetanu a stévii. Po nabobtnání želatiny jí dáme rozmíchat do teplé smetany po rozmíchání ji nalejeme do zakysané smetany s avokádem. Poctivě promícháme aby hmotě nebyly kousky sražené želatiny a nakonec přidáme šťávu z limetek.

  3. Nalejeme na ztuhlou část korpusu a necháme ztuhnout minimálně 3 hod. v lednici podáváme posypané skořicí nebo s bobulovym ovocem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů