- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 svazek |
1 svazek |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
50 ml |
50 ml |
Postup přípravy
-
Lososa nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte se strouhankou, nakrájenou bazalkou a okořeňte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rozšlehané vejce a vytvarujte 2 karbanátky, které dejte minimálně na 30 minut odpočinout do lednice. Poté smažte na troše oleje 4 minuty z každé strany. Podávejte například s bramborovou kaší.
Makronutrienty
12%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 426 kJ | 272 kJ |
Kalorická hodnota | 341 kcal | 65,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,08 g
0,012 g |
1,16 g
0,002 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,608 SVJ | 0,116 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,7 g
1,64 g |
5,48 g
0,313 g |
Bílkoviny | 16,9 g | 3,23 g |
Sůl | 0,458 g | 0,088 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů