Losos se zeleninou a parmazánem

Low carb recept, lze použít k těstovinám, případně vaší oblíbené příloze, ale i jen tak samotný.

Losos se zeleninou a parmazánem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
losos filet 270 g
rajčata 3 kusy
cibule 1 kus
brokolice 200 g
pórek 80 g
sýr parmazánového typu 80 g
smetana ke šlehání, šlehačka 125 ml
pepř černý 0,5 lžičky
olivový olej 2 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. 1. Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte jemně osmahnout na olivovém oleji. 2. Nakrájejte rajčata a dejte do pánve k cibuli. Osolte, opepřte a nechte trochu změknout, aby pustila šťavu. 3. Lososa zbavte kůže a nakrájejte na kostičky. Přidejte do pánve. Stejně tak přidejte i brokolici nakrájenou na přiměřeně velké kousky a přiklopte poklicí. Občas promíchejte a hlídejte, aby byl losos dostatecně podušený a brokolice trochu změkla, ale byla pořád na skus. 4. Přidejte nastrouhaný parmazán a smetanu. Nehte chvilku probublat, aby se vše spojilo. Nakonec přidejte pórek nakrájený na kolečka. Důkladně promíchejte a v případě potrěby dokořeňte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů