Losos se zeleninou a parmazánem
Low carb recept, lze použít k těstovinám, případně vaší oblíbené příloze, ale i jen tak samotný.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 270 g |
rajčata | 3 kusy |
cibule | 1 kus |
brokolice | 200 g |
pórek | 80 g |
sýr parmazánového typu | 80 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 125 ml |
pepř černý | 0,5 lžičky |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
1. Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte jemně osmahnout na olivovém oleji. 2. Nakrájejte rajčata a dejte do pánve k cibuli. Osolte, opepřte a nechte trochu změknout, aby pustila šťavu. 3. Lososa zbavte kůže a nakrájejte na kostičky. Přidejte do pánve. Stejně tak přidejte i brokolici nakrájenou na přiměřeně velké kousky a přiklopte poklicí. Občas promíchejte a hlídejte, aby byl losos dostatecně podušený a brokolice trochu změkla, ale byla pořád na skus. 4. Přidejte nastrouhaný parmazán a smetanu. Nehte chvilku probublat, aby se vše spojilo. Nakonec přidejte pórek nakrájený na kolečka. Důkladně promíchejte a v případě potrěby dokořeňte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů