- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Lososa orestujeme na pánvi na olivovém oleji.
Na salát si nejdříve odkrojíme konce růžičkové kapusty, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na drobné proužky.
Na pánev dáme olivový olej a přidáme kapstičky, minutku zarestujeme a pak přidáme jablko, které nastrouháme nahrubo na struhadle. Osolíme, opepříme a restujeme. Trvá to chviličku, max 5 minut. Jde o tom, aby kapusta nebyla tuhá, ale aby měla stále hezkou zelenou barvu. Stačí opravdu chvilička do ovadnutí. Pokud se nám to připaluje, můžeme přidat malinko vody a třeba i chvíli podusit pod pokličkou
Makronutrienty
37%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 349 kJ | 1 812 kJ |
Kalorická hodnota | 83,5 kcal | 433 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,44 g
1,27 g |
33,4 g
6,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,644 SVJ | 3,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,47 g
0,591 g |
18 g
3,06 g |
Bílkoviny | 7,74 g | 40,1 g |
Sůl | 0,11 g | 0,57 g |
Alergeny
- 4. Ryby a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů