Losos s rýží a fazolky
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 175 g |
zelené fazolové lusky mražené | 100 g |
rýže basmati | 60 g |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 100 g |
olivový olej | 1 lžíce |
cibule sladká, šalotka | 0,5 kusu |
česnek | 1 stroužek |
Postup přípravy
-
Nejprve si dáme vařit rýži dle návodu. Poté si na pánvi rozehřejme olivový olej a orestujeme na něm z obou stran opepřeného a osoleného lososa. Poté jej dáme stranou a dáme na pánev nakrájenou cibulku a česnek. Po chvíli také přidáme uvařenou rýži, kterou jsme nechali odkapat k cedníku. Společně vše promícháme a přidáme pár lžic krájených konzervovaných rajčat a hrst čerstvého špenátu. Dochutíme dle chuti solí a pepřem nebo i dalším kořením. Restujeme dokud se všechny chutě hezky nespojí. Mezitím si také ve vroucí vodě uvaříme mražené zelené fazolky, které pak na talíři osolíme a opepříme a máme hotovo!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů