Losos s růžičkovou kapustou a dipem - LC
Vydatný a výborný oběd či večeře. :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Párty
- Primal
- Přílohy
- Restování
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 200 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
mražená růžičková kapusta | 200 g |
sůl | 1 lžička |
polníček | 20 g |
rajče | 50 g |
zakysaná smetana | 10 g |
okurka | 10 g |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 snítka |
česnek sušený / granulovaný | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Růžičkovou kapustu povaříme v osolené vodě a poté scedíme. Lososa osolíme a položíme na pánev kůží dolů s rozehřátým přepuštěným máslem. Jakmile je kůže křupaná, otočíme filet a krátce orestujeme i z druhé strany. Ovšem dáváme pozor, abychom ho nepřetáhli. Úplně stačí, když je prostředek ještě lehce syrový. Ryba je pak krásně měkká, nevysušená a lahodná. Na dip smícháme všechny uvedené suroviny.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů