Losos s růžičkovou kapustou a dipem - LC

Laduš

Vydatný a výborný oběd či večeře. :)

Losos s růžičkovou kapustou a dipem - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
losos filet 200 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
mražená růžičková kapusta 200 g
sůl 1 lžička
polníček 20 g
rajče 50 g
zakysaná smetana 10 g
okurka 10 g
kopr čerstvý, koprová nať 1 snítka
česnek sušený / granulovaný 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Růžičkovou kapustu povaříme v osolené vodě a poté scedíme. Lososa osolíme a položíme na pánev kůží dolů s rozehřátým přepuštěným máslem. Jakmile je kůže křupaná, otočíme filet a krátce orestujeme i z druhé strany. Ovšem dáváme pozor, abychom ho nepřetáhli. Úplně stačí, když je prostředek ještě lehce syrový. Ryba je pak krásně měkká, nevysušená a lahodná. Na dip smícháme všechny uvedené suroviny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů