Vydatný a výborný oběd či večeře. :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
můžete přidat i např. mletý kmín či koření na ryby, já mám vyloženě ráda chuť lososa tak, jak je, jen se solí 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Růžičková kapusta | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
Čerstvá zelenina | |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
DIP | |
10 g |
10 g |
najemno nastrouhaná a vymačkaná 10 g |
10 g |
1 snítka |
1 snítka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
použila jsem čerstvě mletý barevný pepř 1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Růžičkovou kapustu povaříme v osolené vodě a poté scedíme.
Lososa osolíme a položíme na pánev kůží dolů s rozehřátým přepuštěným máslem. Jakmile je kůže křupaná, otočíme filet a krátce orestujeme i z druhé strany. Ovšem dáváme pozor, abychom ho nepřetáhli. Úplně stačí, když je prostředek ještě lehce syrový. Ryba je pak krásně měkká, nevysušená a lahodná.
Na dip smícháme všechny uvedené suroviny.
Makronutrienty
19%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 342 kJ | 1 748 kJ |
Kalorická hodnota | 81,7 kcal | 418 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,1 g
0,806 g |
15,8 g
4,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,31 SVJ | 1,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,7 g
1,17 g |
18,9 g
5,96 g |
Bílkoviny | 9,23 g | 47,2 g |
Sůl | 2,06 g | 10,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů