Výborný a jednoduchý recept na oběd nebo večeři.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryby | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 snítka |
1 snítka |
4 špetky |
4 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
400 g |
400 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
50 ml |
50 ml |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
LOSOS
Porce lososa ze strany s kůží několikrát svrchu nařízneme a rozložíme na prkénko kůží dolů, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinku odpočívat.
-
Poté maso z obou stran osolíme a opepříme a smažíme na oleji s trochou másla, dvěma rozmačkanými stroužky česneku a snítkou rozmarýnu.
-
Fazolky:
na pánvi opražíme voňavou anglickou slaninu, přidáme mražené fazolky a restujeme do poloměkka. Fazolky by měly na skus zůstat pevnější. Pak přidáme bylinky dle chuti a Podravku.
Makronutrienty
18%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 514 kJ | 2 286 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 546 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,74 g
0,589 g |
16,6 g
2,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,374 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,15 g
3,69 g |
36,2 g
16,4 g |
Bílkoviny | 9,26 g | 41,1 g |
Sůl | 1,05 g | 4,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů