Losos s petrželkovým máslem a kapary

Jídelní plán

Vynikající pečený losos s pikantní omáčkou je nejen snadná a rychlá rodinná večeře, aparádu s ním ale uděláte i na slavnostním menu. Hotový je do 30 minut.

Losos s petrželkovým máslem a kapary

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
losos filet 800 g
česnek 5 stroužků
citrón 0,5 kusu
pepř bílý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
máslo čerstvé 80 g
nakládané kapary 50 g
petrželka, petrželová nať 4 snítky

Postup přípravy

  1. Lososa z obou stran okořeníme podle chuti, zakápnee citronovou šťávou. Do pánvičky dáme olej a rybu na něj vložíme. Lososa pečeme zprudka z obou stran. Potom stáhneme na mírný plamen a rybu prohřejeme - nebude pak suchá.

  2. Mezitím nasekáme na jemno petrželku. Jakmile je losos hotový, servírujeme ideálně na nahřáté talíře. Do pánve od ryby vhodíme kapary a lehce zarestujeme. Přidáme petrželku a máslo. Počkáme, než se máslo rozpustí a hotovou omáčkou přelijeme lososa.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů