Losos s petrželkovým máslem a kapary
Vynikající pečený losos s pikantní omáčkou je nejen snadná a rychlá rodinná večeře, aparádu s ním ale uděláte i na slavnostním menu. Hotový je do 30 minut.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Jeden hrnec
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Primal
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Valentýn
- Vánoce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 800 g |
česnek | 5 stroužků |
citrón | 0,5 kusu |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
máslo čerstvé | 80 g |
nakládané kapary | 50 g |
petrželka, petrželová nať | 4 snítky |
Postup přípravy
-
Lososa z obou stran okořeníme podle chuti, zakápnee citronovou šťávou. Do pánvičky dáme olej a rybu na něj vložíme. Lososa pečeme zprudka z obou stran. Potom stáhneme na mírný plamen a rybu prohřejeme - nebude pak suchá.
-
Mezitím nasekáme na jemno petrželku. Jakmile je losos hotový, servírujeme ideálně na nahřáté talíře. Do pánve od ryby vhodíme kapary a lehce zarestujeme. Přidáme petrželku a máslo. Počkáme, než se máslo rozpustí a hotovou omáčkou přelijeme lososa.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů