Losos s petrželkovým máslem a kapary

Jídelní plán

Losos s petrželkovým máslem a kapary

Vynikající pečený losos s pikantní omáčkou je nejen snadná a rychlá rodinná večeře, aparádu s ním ale uděláte i na slavnostním menu. Hotový je do 30 minut.

Postup přípravy

  1. Lososa z obou stran okořeníme podle chuti, zakápnee citronovou šťávou. Do pánvičky dáme olej a rybu na něj vložíme. Lososa pečeme zprudka z obou stran. Potom stáhneme na mírný plamen a rybu prohřejeme - nebude pak suchá.

  2. Mezitím nasekáme na jemno petrželku. Jakmile je losos hotový, servírujeme ideálně na nahřáté talíře. Do pánve od ryby vhodíme kapary a lehce zarestujeme. Přidáme petrželku a máslo. Počkáme, než se máslo rozpustí a hotovou omáčkou přelijeme lososa.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte