Losos s květákovou kaší a česnekovou cuketou
Rychlé a hodnotné lowcarb jídlo, v čase cuket velmi vítané zpestření přílohy. Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 800 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
citrón | 0,5 kusu |
květák | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
kurkuma mletá | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
cuketa | 2 kusy |
olivový olej | 1 lžíce |
česnek stroužky | 5 kusů |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Filet jsem pokapal citrónem a nechal 15 minut ležet, osolil, opepřil a osmažil na ghí.
-
Květák jsem uvařil na páře. Rozmixoval se smetanou, máslem, kurkumou a dosolil podle potřeby. Když se květák vaří ve vodě, možná bych vymačkal přebytečnou vodu přes utěrku. V páře to bylo ok. Smetanu přidávat po troškách, aby kaše nebyla moc řídká. 4 porce.
-
Cuketu jsem nakrájel na kolečka (0,5 cm) a dal na vymazaný plech. Osolil a nechal vyplakat 15 minut, vodu jsem očistil papírovou utěrkou. Do olivového oleje jsem rozmačkal česnek, potřel cuketu a pekl v rozpálené troubě na 200 °C do lehkého zezlátnutí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů