Losos s květákovou kaší a česnekovou cuketou

Rychlé a hodnotné lowcarb jídlo, v čase cuket velmi vítané zpestření přílohy. Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)

Losos s květákovou kaší a česnekovou cuketou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
losos filet 800 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
citrón 0,5 kusu
květák 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
máslo čerstvé 1 lžička
kurkuma mletá 1 lžička
sůl 1 lžička
cuketa 2 kusy
olivový olej 1 lžíce
česnek stroužky 5 kusů
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Filet jsem pokapal citrónem a nechal 15 minut ležet, osolil, opepřil a osmažil na ghí.

  2. Květák jsem uvařil na páře. Rozmixoval se smetanou, máslem, kurkumou a dosolil podle potřeby. Když se květák vaří ve vodě, možná bych vymačkal přebytečnou vodu přes utěrku. V páře to bylo ok. Smetanu přidávat po troškách, aby kaše nebyla moc řídká. 4 porce.

  3. Cuketu jsem nakrájel na kolečka (0,5 cm) a dal na vymazaný plech. Osolil a nechal vyplakat 15 minut, vodu jsem očistil papírovou utěrkou. Do olivového oleje jsem rozmačkal česnek, potřel cuketu a pekl v rozpálené troubě na 200 °C do lehkého zezlátnutí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů