Rychlé a hodnotné lowcarb jídlo, v čase cuket velmi vítané zpestření přílohy.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Losos | |
---|---|
800 g |
800 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Kaše | |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Cuketa | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Filet jsem pokapal citrónem a nechal 15 minut ležet, osolil, opepřil a osmažil na ghí.
-
Květák jsem uvařil na páře. Rozmixoval se smetanou, máslem, kurkumou a dosolil podle potřeby. Když se květák vaří ve vodě, možná bych vymačkal přebytečnou vodu přes utěrku. V páře to bylo ok. Smetanu přidávat po troškách, aby kaše nebyla moc řídká. 4 porce.
-
Cuketu jsem nakrájel na kolečka (0,5 cm) a dal na vymazaný plech. Osolil a nechal vyplakat 15 minut, vodu jsem očistil papírovou utěrkou. Do olivového oleje jsem rozmačkal česnek, potřel cuketu a pekl v rozpálené troubě na 200 °C do lehkého zezlátnutí.
Makronutrienty
20%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 336 kJ | 4 208 kJ |
Kalorická hodnota | 80,4 kcal | 1 006 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,09 g
0,811 g |
38,7 g
10,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,309 SVJ | 3,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,21 g
1,67 g |
52,7 g
20,9 g |
Bílkoviny | 8,1 g | 101 g |
Sůl | 0,631 g | 7,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů