Losos s krémovým citronovým rizotem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Losos s krémovým citronovým rizotem

Nezvyklá, ale velmi dobrá kombinace.

Postup přípravy

  1. Lososa osolíme, opepříme, potřeme 3 kapkami olivového oleje a pečeme na nepřilnavé pánvi z obou stran do zlatova.

  2. Do hrnce nasypeme rýži, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Podlijeme malým množstvím vývaru a za častého míchání vaříme. Během vaření podléváme postupně podle potřeby dalším vývarem. Vždy přiléváme jen trochu.

  3. Když je rýže měkká, necháme v hrnci dostatečné množství vývaru (přibližně ½ hrnku). tak, aby nám po přimíchání sýra vznikla požadovaná krémová konzistence.

    Rýži sundáme ze sporáku a přidáme nastrouhaný parmezán a máslo. Dobře promícháme, přiklopíme poklicí a necháme v teple asi 5 minut dojít.

  4. Hotové rizoto nesmí být suché, ani příliš řídké. Zahustit můžeme přidáním sýra, naředit vývarem.

    Servírujeme na hluboký talíř a ozdobíme naklíčenou vojtěškou nebo pískavicí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte