Losos s koprovou omáčkou
Lososa k obědu připravíte za 20 minut, a pochutnáte si...
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 400 g |
mléko nízkotučné, odstředěné | 150 ml |
hladká mouka pšeničná | 10 g |
kopr čerstvý, koprová nať | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
citrón | 0,5 kusu |
kořenicí směs citronový pepř | 0,5 lžičky |
polníček | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce filetů.
-
V kastrůlku svaříme 2/3 připraveného mléka. Ve zbylém mléce dohladka rozmícháme mouku a přilijeme ke svařenému mléku. Osolíme a přidáme špetku citrónového pepře. Za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů