Losos s koprovou omáčkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Lososa k obědu připravíte za 20 minut, a pochutnáte si...

Losos s koprovou omáčkou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
losos filet 400 g
mléko nízkotučné, odstředěné 150 ml
hladká mouka pšeničná 10 g
kopr čerstvý, koprová nať 2 lžíce
sůl 1 lžička
citrón 0,5 kusu
kořenicí směs citronový pepř 0,5 lžičky
polníček 2 hrsti

Postup přípravy

  1. Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce filetů.

  2. V kastrůlku svaříme 2/3 připraveného mléka. Ve zbylém mléce dohladka rozmícháme mouku a přilijeme ke svařenému mléku. Osolíme a přidáme špetku citrónového pepře. Za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů