Losos s dýňovým rizotem

Adéla Kábelová

Losos s dýňovým rizotem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
losos obecný 125 g
cibule sladká, šalotka 1 kus
olivový olej 2 lžičky
sýr parmazánového typu 10 g
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 60 g
dýně Hokkaido 120 g
rajčata sušená 10 g
petrželka, petrželová nať 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve si na pánvi na olivovém oleji chvilku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou dýni a rýži - společně chvíli restujeme. Přidáme sušená rajčata a podlijeme trochou vody. Osolíme a opepříme a vaříme podle návodu na balu rýže. Já vždy čekám až se voda odpaří a poté trochu přidám. Takto pokračuji do doby, než bude rýže měkká. Ke konci jsem do rizota vmíchala parmazán a petrželku. Lososa jsem dělala v horkovzdušné fritéze, případně jej můžeme upéct v troubě nebo na orestovat na pánvi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů