Losos s dýňovým rizotem
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
losos obecný | 125 g |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
olivový olej | 2 lžičky |
sýr parmazánového typu | 10 g |
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio | 60 g |
dýně Hokkaido | 120 g |
rajčata sušená | 10 g |
petrželka, petrželová nať | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si na pánvi na olivovém oleji chvilku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou dýni a rýži - společně chvíli restujeme. Přidáme sušená rajčata a podlijeme trochou vody. Osolíme a opepříme a vaříme podle návodu na balu rýže. Já vždy čekám až se voda odpaří a poté trochu přidám. Takto pokračuji do doby, než bude rýže měkká. Ke konci jsem do rizota vmíchala parmazán a petrželku. Lososa jsem dělala v horkovzdušné fritéze, případně jej můžeme upéct v troubě nebo na orestovat na pánvi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů